The new Nissan Qashqai: premium crossover enhancements deliver outstanding new design, technology and performance

De nieuwe Nissan Qashqai

De Nissan QASHQAI is op vier fronten verbeterd en gewijzigd. Het aangescherpte design is nog tijdlozer. Het interieur oogt kwalitatief hoogwaardiger. De prestaties zijn verbeterd en Nissan heeft nieuwe intelligente mobiliteitstechnologie toegevoegd.


De wijzingen zijn voor een belangrijk deel ingegeven door de ervaringen van QASHQAI-rijders. Nissan wil de leidende positie van dit model in zijn segment vasthouden. In dat kader wordt ook een nieuwe uitvoering Tekna+ geïntroduceerd, die met uitrusting en luxe toonaangevend is in het C-Cross-segment.

Bij zijn introductie in 2007 was de QASHQAI een ware pionier. Hij is altijd geprezen om zijn vertrouwde rijgedrag. Door een flink aantal verbeteringen stuurt het nieuwe model nog scherper en verfijnder. Innovatieve technologieën zijn toegevoegd en de veiligheid is naar een hoger niveau getild. De nieuwe QASHQAI is vanaf begin 2018 leverbaar met ProPILOT, Nissans technologie voor autonoom rijden.


Nieuwe Nissan Intelligent Mobility technologie, inclusief ProPILOT

Nissan Intelligent Mobility staat voor geavanceerde technologie, waardoor auto’s aantrekkelijker worden om te rijden en tegelijk meer geaccepteerd worden in de samenleving. Een vertrouwd en tegelijk opwindend rijgedrag zijn het doel, maar ook connectiviteit met internet en veiligheid op de weg.

Met de nieuwe QASHQAI gaat Nissan op dit vlak nog een stap verder. Begin 2018 wordt ProPILOT geïntroduceerd. Het is de eerste fase op weg naar volledig autonoom rijden. ProPILOT kan het sturen, accelereren en remmen op een rijbaan van de snelweg overnemen. Het is gebaseerd op drie systemen – Lane Keep Assist (LKA), Intelligent Cruise Control (ICC) en Traffic Jam Pilot (TJP). ProPILOT is in te schakelen met een knop op het stuurwiel. Informatie verschijnt in de display tussen de meters. In aanloop naar de marktintroductie van ProPILOT worden meer details vrijgegeven.

Meer Nissan Intelligent Mobility technologieën zijn aanwezig bij de QASHQAI. Rear Cross Traffic Alert is voor het eerst beschikbaar en vermindert het risico op een aanrijding bij het achterwaarts wegrijden uit een parkeervak. Het systeem waarschuwt de bestuurder als verkeer nadert met behulp van licht- en geluidssignalen.

Intelligent Emergency Braking zit al op de QASHQAI vanaf 2014, maar nu herkent het ook overstekende voetgangers dankzij Pedestrian Recognition, dat informatie van de  frontcamera en frontradar combineert. Blind Spot Warning werkt nu met radargegevens in plaats van camerabeelden. Daardoor kan het achteropkomende verkeer in een grotere hoek signaleren en accurater waarschuwen.

Traffic Sign Recognition, Intelligent Driver Alertness, Intelligent Park Assist, Intelligent Around View Monitor en Lane Departure Warning werken eveneens nauwkeuriger door technologische aanpassingen.

Nieuw voor de QASHQAI is Stand Still Assist (SSA), met aanvullingen als Hill Start Assist (HSA) op modellen met handgeschakelde transmissie. SSA houdt de auto op de rem tot aan drie minuten. Staat hij langer stil dat wordt automatisch de elektrische parkeerrem geactiveerd. SSA werkt op hellingen maar ook op een vlakke weg. De bestuurder kan dus altijd de voet van het rempedaal halen zonder dat de auto wegrolt. Dat is veilig en schept vertrouwen. Een groen indicatielampje geeft aan dat het systeem actief is.

De nieuwe QASHQAI behoudt de in 2014 verkregen vijf sterren Euro NCAP veiligheidsranking.

De nieuwe Nissan Qashqai is leverbaar vanaf € 26.690,-.

Het volledige motorengamma is als volgt:

Motor

1.5 110pk  diesel

1.6 130pk diesel

1.6 130pk diesel

1.6 130pk diesel

1.2 115pk  benzine

1.2  115pk benzine

1.6 163pk benzine

Transmissie

6MT (2WD)

6MT (2WD)

CVT (2WD)

6MT (4WD)

6MT (2WD)

CVT (2WD)

6MT (2WD)

CO2 (g/km)

99

116

122

129

129

129

134

Gemiddeld (l/100km)

3,8

4,4

4,7

4,9

5,6

5,6

5,8

Downloads

Wilt u meer informatie over de Nissan Qashqai laat dan hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

1408625388_pdf

Brochure Nissan Qashqai

1408625388_pdfTechnische gegevens Nissan Qashqai

1408625388_pdfPrijslijst Nissan Qashqai

1408625388_pdfPrijslijst Nissan Qashqai Business Edition zakelijke markt

1408625388_pdf

Brochure accessoires Nissan Qashqai

Reageer direct

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!